Tox Gölge Bulma Cırtlı Pano
  • BKR-9527

    Nasıl Oynanır?
    Panoya önce herhangi bir kart takılarak çocuğa gösterilir. Karttaki hayvanın gölgesi veya gölgenin sahibi sorulur.
    Daha sonra çocuktan doğru kartı bularak panoya takması istenir.  

     

    Ürün kumaştan imal edilmiş olup, keçe kartların alt yüzeyinde cırt mevcuttur.
     

     

    YAŞ: 4+
    KART ADET :30 adet
    PANO ÖLÇÜSÜ: 63x73 cm  
    KART ÖLÇÜSÜ : 8x8 cm

     

    FİZİKSEL FAYDALARI

    EL-GÖZ KOORDİNASYONUNU GELİŞTİRİR: Çocuklar pano kartlarını eline alıp kavradığında, döndürdüğünde, ters çevirdiğinde kısacası kurcaladığında elleri ve gözleri arasındaki bağlantıyı öğrenirler. Göz karttaki görseli görür, beyin ise gözlerin önüne getirir, hangi eş kartın bulunması ve yerleştirilmesi gerektiğini, görselin neye benzemesi  gerektiğini beyin belirler. Ve nihayetinde beyin-göz ve eller ile birlikte çalışarak doğru bir şekilde kartın yerine konulmasını sağlar.

     

    İNCE MOTOR BECERİLERİNİ GELİŞTİRİR: El-göz koordinasyonunun başarısına benzer bir şekilde, oyun panoları çocukların ince motor becerilerini geliştirmesinde  çok iyi fırsattır. "Yürüme" gibi kaba motor becerileriyle karıştırılmamalıdır. İnce motor becerileri, küçük özel hareketler gerektirir. Bunu da oyun kartları sağlar. İnce motor becerileri, yazı yazma ve diğer küçük başarılar için gereklidir.

     

    ZİHİNSEL FAYDALARI

    DİKKAT EKSİKLİĞİNİ GİDERİR: Oyun panoları, çocukların konsantrasyon becerisini destekleyici oyunlardır. Çocuklar doğru kartı bularak hem parça-bütün ilişkisini, hem de sabrederek sonuca varma kavramını öğrenirler.

     

    GÖRSEL HAFIZAYI GELİŞTİRİR: Şekil, zemin, renk ve desen algısı gerektiren kartlar, çocukların gördükleri bir görseli daha sonradan yeri geldiğinde hatırlamasına ve görsel hafızanın güçlenmesine fayda sağlamaktadır.

     

    PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİNİ GELİŞTİRİR: Yapım aşamasında karmaşık, bir anlam ifade etmeyen karışık kartların belirli biçimde bir araya getirilmesi düşünsel ve problem çözmeye yönelik bir çaba gerektirir. Pano oyunları bu özelliğiyle çocuklarda muhakeme etme ve çözümü bulma becerilerini geliştirir. Çözümü bulmak için ortaya konan muhakeme zihin gelişimine katkıda bulunmaktadır.

     

    ÖZGÜVEN DUYGUSU AŞILAR: Ayrı iken bir anlam ifade etmeyen parçaları birleştirerek, sabırla bir sonuca ulaşmak, başladığı işi tamamlayabilmek ve bunu çevresindekilerle paylaşabilmek, çocukların özgüvenini kuvvetlendirmektedir.

  • Bonus Maximum
    # Taksit Tutarı Toplam Tutar Taksit Tutarı Toplam Tutar
    2 0,00 0,00 0,00 0,00
    3 0,00 0,00 0,00 0,00
    4 0,00 0,00 0,00 0,00
    5 0,00 0,00 0,00 0,00
    6 0,00 0,00 0,00 0,00
    9 0,00 0,00 0,00 0,00
  • Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu siz ekleyin!...